درخواست ۴۹ شرکت بخش خصوصی برای واردات واکسن کرونا
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران گفت: تاکنون تعداد شرکتهایی که درخواست واردات واکسن کرونا را دارند به ۴۹ شرکت رسیده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، ناصر ریاحی گفت: تا کنون تعداد شرکتهایی که درخواست واردات واکسن کرونا را دارند به ۴۹ شرکت رسیده است و پس از تأیید ثبتسفارش هر یک از آنان میتوان اسامی ایشان را در سایت سازمان غذا و دارو مشاهده کرد.
وی افزود: در مرحله اول بیشتر از ۱۰۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد نمیکنیم تا مسائلی مانند نحوه انتقال پول، شیوه حمل و نقل، محل نگهداری، متصدیان تزریق و چگونگی ثبت مشخصات گیرندگان در سامانه تیتک سازمان غذا و دارو و … آزموده شود. از طرف دیگر کنترل دما در جریان حمل و نقل در این مورد مساله مهمی است؛ بنابراین به علت ریسک بالا در مرحله اول کمتر از ۱۰۰ هزار دوز وارد میکنیم.
نایب رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: بخش نخست واردات واکسن از روسیه خواهد بود. پس از آن نیز واردات واکسن آسترازنکا از هند صورت خواهد گرفت.
اسپیس ایکس سومین خدمه فضانوردان خود را به ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب کرد
با پرتاب مأموریت Crew-2، چهار فضانورد دیگر سوار بر کپسول کرو دراگون اسپیس ایکس به ایستگاه فضایی بینالمللی فرستاده شدند.
اسپیس ایکس جمعه بعدازظهر با پرتاب سومین خدمهی فضانوردان خود به ایستگاه فضایی بینالمللی، نخستینبار از نسخهای استفادهشده از کپسول کرو دراگون برای ارسال انسان به فضا استفاده کرد. این مأموریت با نام کرو ۲، جدیدترین پرواز فضایی تحت برنامهی خدمهی تجاری ناسا است که با پرتاب آن، چهار فضانورد دیگر به ایستگاه فضایی مداری افزوده خواهند شد.
نسخهای استفادهشده از موشک فالکون ۹ که آخرین بار مأموریت کرو ۱ اسپیس ایکس را به پرواز درآورده بود، امروز در ساعت ۵:۴۹ به وقت محلی (۱۴:۱۹ به وقت ایران) از کیپ کاناورال فلوریدا به هوا برخاست و کپسول دراگون اندور را به فضا فرستاد. اندور همان کپسولی است که سال گذشته با حمل داگ هرلی و باب بنکن، نخستین پرتاب انسان به فضا را با فضاپیمایی خصوصی رقم زد. در پرواز امروز، کپسول اندور چهار فضانورد را از سه کشور مختلف به فضا حمل کرد.
شین کیمبرو، فرماندهی فضاپیما پیش از برخاست به کنترل مأموریت اسپیس ایکس در هاوثورن کالیفرنیا گفت «خروج از زمین برای زمین، اندور آمادهی رفتن است.» کیمبرو و مگان مکآرتور، دیگر فضانورد هموطن او که بهعنوان خلبان فضاپیما خدمت میکند، با همراهی متخصصان مأموریت، آکیهیکو هوشیده از جاکسا (سازمان کاوشهای هوافضای ژاپن) و توماس پسکی، فضانورد اهل فرانسه و مهندس هوافضا از سازمان فضایی اروپا، خدمهی کرو ۲ را تشکیل میدهند. فضانوردان تقریبا ۲۳ ساعت آینده را در فضاپیما سپری خواهند کرد. انتظار میرود اندور فردا ۲۴ آوریل ساعت ۱۳:۴۰ به وقت ایران به ایستگاه فضایی متصل شود.
اندور تقریبا ۱۲ دقیقه پس از برخاست، از مرحلهی دوم فالکون ۹ جدا شد و تشویق و ستایش مهندسان را در کنترل مأموریت اسپیس ایکس برانگیخت. جدایی کپسول درست همان زمان اتفاق افتاد که مرحلهی اول فالکون ۹ برای فرود روی کشتی بدون سرنشین «البته تو را همچنان دوست دارم» در اقیانوس اطلس به زمین بازگشت.
کیمبرو، مکآرتور، هوشیده و پسکی ۶ ماه آینده را در فضا اقامت خواهند کرد و به هفت فضانورد کنونی در ایستگاه فضایی ملحق خواهند شد. دو روز پس از رسیدن آنها، چهار فضانورد دیگر از مأموریت قبلی کرو ۱ اسپیس ایکس که در آبان سال گذشته پرتاب شدند، با پایان اقامت ۶ ماههشان در فضا، سوار بر کپسول کرو دراگون به زمین بازخواهند گشت.
کرو ۲ سومین مأموریت حمل فضانورد اسپیس ایکس را تحت برنامهی خدمهی تجاری ناسا رقم میزند. این برنامه، پروژهای دولتی خصوصی محسوب میشود که با هدف احیای پروازهای فضایی انسانی آمریکا پس از نزدیک به یک دهه اتکا به موشکهای روسی راهاندازی شده است. کرو ۲ همچنین دومین مأموریت عملیاتی از مجموع ۶ مأموریتی بهشمار میآید که اسپیس ایکس قرارداد پرواز آنها را تحت همین برنامه با ناسا امضا کرده است.
کرو ۲ ازمنظر چندبارمصرفپذیری، دستاوری دیگری را نیز را برای اسپیس ایکس رقم میزند. موشک فالکون ۹ و کپسول کرو دراگونی که در این مأموریت بهکار رفت، نسخههایی پیشتر استفادهشده محسوب میشدند. ناسا سال گذشته موافقت کرد تا اسپیس ایکس برای پرتاب فضانوردان این سازمان از موشکها و کپسولهای مصرفشده استفاده کند. درغیراینصورت، اسپیس ایکس ناگزیر میشد با صرف پول و هزینهی بیشتر، برای هر مأموریت یک کپسول جدید بسازد.
کپسول اندور سال گذشته پس از افتادن در خلیج مکزیک بههمراه هرلی و بنکن، به تاسیسات اسپیس ایکس در کیپ کاناورال (با نام مستعار دراگونلند) منتقل شد تا تحت تعمیر و نوسازی قرار گیرد. اغلب قطعات فضاپیما دستنخورده باقی مانده است؛ بااینحال محافظ حرارتی، چترهای نجات و برخی از شیرهای داخلی سوخت با نمونههای جدید جایگزین شدهاند.
خدمهی کرو ۲ با همراهی کیهاننوردان روس و مارک دانده هی، فضانورد ناسا که اوایل ماه جاری با موشک سایوز به ایستگاه فضایی پرتاب شدند، خدمهای هفت نفره را در هفت ماه آینده تشکیل خواهند داد. درطول اقامت آنها، خدمه مجموعهای از آزمایشهای علمی را در محیط ریزگرانش انجام خواهند داد. تلاشهای علمی فضانوردان کرو ۲ بر دستگاهی کوچک بهاندازهی نوار کاست متمرکز خواهد بود که حامل سلولهای انسان است. فضانوردان با بهکارگیری این دستگاه، نحوهی واکنش سلولها به داروهای مختلف و بیماریها را در محیط ریزگرانش مطالعه خواهند کرد. افزایش تعداد خدمه بدان معنی است که دیگر آزمایشهای علمی شامل برخی پروژههای بررسی چگونگی رشد و رفتار گیاهان در فضا نیز شاهد برخی پیشرفتها خواهند بود.
https://www.zoomit.ir/space/370186-spacex-launches-third-nasa-astronaut/