news

publishing hot news

news

publishing hot news

بررسی گلکسی A31 سامسونگ

بررسی گلکسی A31 سامسونگ

گلکسی A31 گوشی اقتصادی سامسونگ نسخه‌‌ای مقرون‌به‌صرفه‌تر از گلکسی A51 میان‌رده‌ی محبوب کره‌ای‌ها به‌حساب می‌آید. با بررسی گلکسی A31 همراه زومیت باشید.

در بین همه گوشی‌های سامسونگ، سه مدل گلکسی A11 و گلکسی A21 و گلکسی A31 جزو بهترین و طبیعتا پرفروش‌ترین گوشی‌های اقتصادی این شرکت کره‌ای محسوب می‌شوند. حال که بیشتر ما توان خرید گوشی‌های میان‌رده یا پرچم‌دار را نداریم، ناگزیر باید به خرید گوشی‌های اقتصادی روی بیاوریم. پیش‌تر در زومیت بررسی گلکسی A11 و بررسی گلکسی A21s را منتشر کردیم. اکنون سراغ گلکسی A31، برترین گوشی اقتصادی سامسونگ می‌رویم؛ محصولی که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از دو مدل دیگر گران‌تر است؛ ولی امکانات به‌مراتب بهتری ارائه می‌دهد. برای نمونه، می‌توانیم به نمایشگر Super AMOLED، حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر، دوربین‌های بهتر، قدرت پردازشی و ظرفیت باتری بیشتر اشاره کنیم. گوشی سامسونگA31 شباهت‌های بسیار زیادی به گوشی محبوب گلکسی A51 دارد و به‌جز چند مورد جزئی که به کیفیت فیلم‌برداری و عکاسی واید مربوط می‌شود، تفاوت چشمگیری با آن ندارد.

 

گلکسی A31 اوایل فروردین امسال به‌عنوان رقیب مستقیم گوشی شیائومی ردمی نوت ۹ معرفی شد. در تبلیغات این گوشی، سامسونگ تمرکز ویژه‌ای بر دوربین چهارگانه‌، صفحه‌نمایش تمام‌صفحه‌ی AMOLED، شارژدهی باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و طراحی جمع‌وجور آن می‌کند. حال باید دید که ویژگی‌های یادشده در دنیای واقعی چه عملکردی از خود به‌نمایش می‌گذارد. درادامه، با بررسی گلکسی A31 همراه زومیت باشید. گوشی هوشمند گلکسی ای ۳۱ را شرکت داریا همراه برای بررسی دراختیار زومیت قرار داده است.

طراحی

از گلکسی A01 گرفته تا گلکسی A71، تقریبا تمام محصولات پایین‌رده و میان‌رده‌ی سامسونگ ساختار پلاستیکی دارند؛ بنابراین، مایه‌ی تعجب نیست اگر در‌این‌میان گلکسی A31، میان‌رده‌ی اقتصادی سامسونگ، تافته‌ی جدابافته نباشد و در همین استراتژی بگنجد. غیر از پوشش شیشه‌ای نمایشگر، تمام بخش‌های دیگر بدنه‌ی گلکسی A31 از جنس پلاستیک هستند؛ اما پوشش براق بدنه و لبه‌های انحنادار پنل پشتی به‌همراه الگوی هندسی و رنگ گرادیانی آن حس‌وحال محصولی با بدنه‌ی شیشه‌ای را القا می‌کند. 

 

در طیف میان‌رده‌‌های مقرون‌به‌صرفه‌ی سامسونگ، گلکسی A31 در طبقات پایین جای می‌گیرد؛ ازاین‌رو، در‌مقایسه‌با محصولی همچون گلکسی A51 می‌توان ضعف‌هایی را در طراحی ظاهری آن یافت. حاشیه‌های قطورتر و استفاده از بریدگی قطره‌ای به‌جای حفره‌ای کوچک برای میزبانی از دوربین سلفی را می‌توان از‌جمله‌ی همین ضعف‌ها دانست. نمایشگر ۶٫۴ اینچی گلکسی A31 تقریبا ۸۴٫۹ درصد از نمای مقابل (در‌مقایسه‌با نسبت ۸۷٫۴ درصدی نمایشگر به بدنه در گلکسی A51) را دراختیار دارد و حاشیه‌های صفحه‌نمایش از سه‌طرف باریک و در لبه‌ی پایین نسبتا قطور هستند.

وزن گوشی A31 با وجود بهره‌گیری از نمایشگر کوچک‌تر (۶٫۴ دربرابر ۶٫۵ اینچ) در‌مقایسه‌با گلکسی A51 حدود ۱۳ گرم سنگین‌تر و ۱۸۵ گرم است؛ اما ابعاد ۸٫۶ در ۷۳٫۱ در ۱۵۹٫۳ میلی‌متری درکنار نسبت‌تصویر کشیده‌ و باریک ۲۰:۹ صفحه‌نمایش، ارگونومی بسیار مناسبی به‌ارمغان می‌آورد؛ به‌طوری‌که فردی با داشتن دست‌های متوسط‌، بدون مشکل خاصی می‌تواند به کل عرض نمایشگر و کلیدهای فیزیکی گلکسی ای 31 دسترسی داشته باشد. افزون‌براین به‌لطف جنس پلاستیکی بدنه، گوشی از روی دست سُر نمی‌خورد.

 

نمای پشتی گلکسی A31 به گوشی‌های گلکسی A51 و گلکسی A71 بسیار شبیه است. دوربین پشتی مانند اغلب محصولات جدید سامسونگ، با چینشی Lشکل درون صفحه‌ای مستطیلی با برآمدگی بسیار ناچیز در گوشه‌ی سمت چپ قرار دارد. افزون‌براین، الگوی هندسی و خطوط متقاطع و هاشورهای عمودی روی سطح پنل پشتی به‌چشم می‌خورد و رنگ گرادیانی آن در برخورد پرتوهای نور، درست‌ مانند منشور، هاله‌ای از رنگ‌های رنگین‌کمانی را به‌نمایش می‌گذارد. گلکسی A31 در چهار رنگ مشکی، آبی، قرمز و سفید ‌فروخته می‌شود که از بین آن‌ها، نسخه‌ی آبی به رنگ بنفش بیشتر شباهت دارد.

کلیدهای فیزیکی پاور و کنترل صدای گلکسی A31 پلاستیکی هستند و در ارتفاع مناسبی از لبه‌ی سمت راست گوشی قرار دارند. دسترسی به این کلیدها آسان است و نوع بازخوردشان رضایت‌بخش ارزیابی می‌شود. لبه‌ی سمت چپ گوشی درگاه دو سیم‌کارت و درگاه مجزای کارت حافظه‌ی microSD را در بطن خود دارد؛ درحالی‌که لبه‌ی پایین گوشی از درگاه شارژ USB 2.0 Type-C و جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون و دریچه‌ی اسپیکر تکی دستگاه میزبانی می‌کند. گوشی اقتصادی سامسونگ ماژول NFC و گیرنده‌ی رادیو FM را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد.

 

کره‌ای‌ها به‌جای حسگر اثرانگشت عادی از نمونه‌ی اپتیکال زیر نمایشگر در گلکسی A31 استفاده کرده‌اند. این حسگر دقت مناسبی دارد؛ اما برای شناسایی انگشت کاربر نیازمند چند ثانیه زمان است.

گلکسی A31 با درنظرگرفتن برچسب قیمتی اقتصادی‌اش، محصولی خوش‌ساخت به‌حساب می‌آید؛ اما تنها ضعف‌های ساختاری آن را می‌توان مقاومت کمتر پوشش پلاستیکی مقابل خط‌وخش در‌مقایسه‌با شیشه و استعداد بسیار زیاد بدنه در جذب چربی یا آثار انگشت و فقدان چراغ LED اعلان‌ها دانست. همچنین با فشردن انگشت و کشیدن آن روی پنل پشتی، متوجه برآمدگی عجیبی در مجاورت ماژول دوربین خواهید شد که احتمالا مربوط به سوکت باتری است.

نمایشگر و اسپیکر

هر سه گوشی عرضه‌شده در سری A30 به نمایشگرهای OLED مجهز شده‌اند و به‌جز گلکسی A30s که از پنل HD+ استفاده می‌کند، دو گوشی دیگر این سری، یعنی سامسونگ A30 و A31، نمایشگرهایی FHD+ دارند. نمایشگر ۶٫۴ اینچی و ۲۰:۹ گلکسی A31 به‌لطف وضوح ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ پیکسل (تراکم ۴۱۱ پیکسل‌براینچ) تصاویر بسیار شارپی به‌نمایش می‌گذارد و به‌خوبی تفاوتش از این نظر با سری A20 را به‌رخ می‌کشد. نمایشگر گلکسی A31 متأسفانه از HDR پشتیبانی نمی‌کند که برای گوشی اقتصادی ضعف بزرگی محسوب نمی‌شود؛ اما پشتیبانی از فضای رنگی گسترده‌ای مثل DCI-P3 در نمایشگر A31 امتیاز مهمی است.

 

در آزمایش روشنایی ما، هنرنمایی A31 آغاز می‌شود. با اینکه بین بالا و پایین نمایشگر تفاوتی ۷۰ نیتی (حالت تنظیم دستی) و ۱۵۰ نیتی (در حالت تنظیم خودکار) در روشنایی حداکثر وجود دارد؛ اما اعداد به‌دست‌آمده در آزمایش برای گوشی اقتصادی عالی هستند. نمایشگر گلکسی A31 با رسیدن به روشنایی ۱۱۷۰ نیت با الگوی ۵۰ درصدی و ۹۵۱ نیت در حالت تمام‌سفید در قواره‌ی گوشی پرچم‌دار عمل می‌کند. مشکی عمیق و کنتراست بی‌نهایت و ترکیب آن با روشنایی درخورتوجه تجربه‌ی دیداری بسیار مطلوبی فراهم می‌کند.

روشنایی حداقل ۳٫۳۵ نیتی متوسط و در حد مقبول ارزیابی می‌شود و ترکیب آن با قابلیت فیلتر نور آبی استفاده از گوشی در فضاهای تاریک را ساده‌تر می‌کند. ازنظر زاویه‌ی دید نیز همانند دیگر نمایشگرهای OLED، نمره‌ی بسیار مناسبی به A31 تعلق می‌گیرد. حسگر نور نیز در طول آزمایش واکنش سریع و صحیحی به وضعیت نوری محیط و آزمایش نشان داد؛ موضوعی که در A21s کمی آزاردهنده بود. هنگام استفاده‌ی گوشی در فضای باز به‌لطف روشنایی و کنتراست عالی آن مشکلی جدی نخواهید داشت.

 

 

ر بحث رنگ‌ها، پوشش ۹۷٫۸ درصدی DCI-P3 را در حالت Vivid و پوشش ۹۶٫۷ درصدی را در حالت Natural شاهد هستیم که به‌معنی تضمین طراوت رنگ‌ها در نمایشگر است. گلکسی A31 برخلاف برادران ارزان‌ترش در سری گلکسی A20، تنظیمات رنگ و تعادل رنگ سفید را دراختیار کاربر می‌گذارد. در آزمایش تعادل رنگ سفید، این گوشی با ثبت ۷۰۵۹ کلوین در حالت Vivid راضی‌کننده عمل می‌کند؛ بدین‌معنی که سردی آزاردهنده و ملموسی مشاهده نمی‌شود. از‌نظر دقت رنگ، خطای میانگین ۴٫۸ در حالت Vivid و ۳ در حالت Natural دیده می‌شود که کاملا باتوجه‌به فضای رنگی این حالت‌ها مناسب است. نمایشگر را باید مهره‌ی مهم سامسونگ در گوشی A31 دانست که به‌راحتی رقبای مجهز به پنل LCD را کنار می‌زند.

بلندگوی تکی گلکسی A31 در لبه‌ی پایین جای دارد و مطابق‌ انتظار برنده‌ی هیچ رقابتی در‌زمینه‌ی تجربه‌ی صوتی نمی‌شود. بلندی صدا در سطح متوسطی قرار می‌گیرد و بازتولید فرکانس‌های بلند با نویز نسبتا زیادی همراه است و فرکانس‌های کوتاه نیز کوبندگی مدانتظارمان را ندارند؛ البته مکالمات به‌صورت شفاف به‌گوش می‌رسند. کره‌ای‌ها همراه ‌با گلکسی A31 ایرفون‌های ساده‌ای نیز ارائه می‌دهند که به‌راحتی داخل گوش نمی‌شینند؛ اما حداقل ازنظر بلندی صدا و تجربه‌ی موسیقایی ناامیدکننده ظاهر نمی‌شوند.

نرم‌افزار و رابط کاربری

درحالی‌که سامسونگ هم‌اکنون روی نسخه‌ی بتای One UI 3 کار می‌کند و از مدتی پیش انتشار به‌روزرسانی One UI 2.5 را نیز آغاز کرده است، گلکسی A31 را به‌صورت پیش‌فرض با سیستم‌عامل اندروید ۱۰ و پوسته‌ی اختصاصی One UI 2.1 عرضه می‌کند. نسخه‌ی ۲٫۱ از رابط کاربری اختصاصی سامسونگ به‌روزرسانی جزئی و محدودی برای One UI 2 به‌حساب می‌آید که قابلیت‌های اندکی همچون Quick Share و Music Share را به‌همراه بهبودهایی در نرم‌افزار دوربین به‌ارمغان می‌آورد.

 

چنانچه در دو سال گذشته با گوشی‌های جدید مبتنی‌بر One UI سامسونگ کار کرده باشید، محیط رابط کاربری گلکسی A31 برایتان آشنا خواهد بود. قرارگیری اغلب قابلیت‌ها و گزینه‌ها در نیمه‌ی پایینی رابط کاربری برای دسترسی راحت‌تر کاربر و جابه‌جایی در محیط رابط کاربری با ژست‌های حرکتی و پوسته‌ی تیره در سطح سیستم از‌جمله ویژگی‌های کلیدی One UI‌ به‌شمار می‌آیند. گلکسی A31 درکنار پلی‌استور، فوتوز و گوگل کروم، فروشگاه اپلیکیشن، گالری و مرورگر اینترنت سامسونگ را نیز در بطن خود دارد. همچنین، اپ‌های مایکروسافت شامل آفیس، وان‌درایو، لینکدین و آگوست‌لوک درکنار نتفلیکس و فیسبوک روی گوشی سامسونگ نصب شده‌اند و امکان حذف آن‌ها نیز دردسترس نیست.

گلکسی A31 تجربه‌ی کاربری رضایت‌بخشی ارائه می‌دهد و جابه‌جایی بین بخش‌های مختلف آن با نرمی انجام می‌شود؛ هرچند گاهی کُندی‌هایی را در فراخوانی برخی از بخش‌های رابط کاربری می‌توان مشاهده کرد.

دوربین

گلکسی A31 از ترکیب آشنا و چهارگانه‌ی واید، اولتراواید، ماکرو و عمق‌سنج به‌عنوان دوربین پشتی استفاده می‌کند؛ ترکیبی که پیش‌تر با گوشی‌های دیگر سامسونگ و تولیدکنندگان دیگر تجربه کرده‌ایم. محصول اقتصادی کره‌ای‌ها به‌ترتیب از ماژول‌های ۴۸ و ۸ به‌همراه دو ماژول ۵ مگاپیکسلی در دوربین پشتی خود بهره می‌گیرد. درادامه، با جزئیات مربوط به هر دوربین آشنا خواهیم شد.

 

 

دوربین گلکسی ای 31 نیز همانند سایر محصولات اقتصادی سامسونگ در زمینه‌ی نرم‌افزار و رابط کاربری قابلیت‌های محدودی دارد. حالت‌های استفاده از دوربین به پنج حالت عکاسی خودکار، فیلم‌برداری، پرتره با افکت بوکه (Live Focus)، پانوراما و حرفه‌ای محدود می‌شود که گزینه‌ی آخر تنها امکان تغییر ISO (بین سطوح ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ و ۸۰۰) و تراز سفیدی (۲۳۰۰ تا ۱۰ هزار کلوین) و سطح نوردهی را فراهم می‌سازد. رابط کاربری دوربین سازوکار متفاوتی با محصولات دیگر سامسونگ ندارد و حالت‌های دوربین در نوار پایینی را می‌توان شخصی‌سازی کرد. دو گزینه برای جابه‌جایی بین دو دوربین واید و اولتراواید وجود دارد و در‌نهایت، از نوار بالایی به گزینه‌هایی همچون تنظیمات، فیلترها، نسبت تصویر، استیکرهای واقعیت افزوده، تایمر و فلش نیز می‌توان دسترسی داشت.

دوربین واید گلکسی A31 از حسگر ۴۸ مگاپیکسلی و 1/2.25 اینچی تتراسل سامسونگ (ISOCELL GM2) با مدل S5KGM2 استفاده می‌کند؛ ماژولی که در گوشی‌های دیگری همچون ردمی نوت 9s و گلکسی A51 و گلکسی A80 نیز به‌کار می‌رود. این حسگر ۴۸ میلیون پیکسل ۰٫۸ میکرومتری را روی سطحش دارد و لنزی ۲۶ میلی‌متری با دیافراگم نه‌چندان گشوده‌ی f/2.0 را مقابل خود می‌بیند. مطابق انتظار، دوربین اصلی از لرزش‌گیر اپتیکال بهره نمی‌برد؛ اما برای فوکوس روی سوژه از فناوری فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) کمک می‌گیرد.

 

 

گلکسی ای ۳۱ براثر استفاده از فیلتر رنگی Quad Bayer یا Tetracell (مطابق نام‌گذاری سامس.000000000000000ونگ) برای افزایش حساسیت حسگر به نور، داده‌های مربوط به هر چهار پیکسل مجاور را ترکیب می‌کند و بدین‌ترتیب، به‌صورت پیش‌فرض عکس‌هایی با وضوح ۱۲ مگاپیکسلی می‌گیرد؛ البته امکان عکاسی با وضوح ۴۸ مگاپیکسل نیز ازطریق الگوریتم Remosaic و تقریب رنگ‌های فیلتر Bayer عادی وجود دارد.

 

منبع : زومیت

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد